Tuesday, 11 April 2017

MEROKOK ; KETAGIHAN YANG HARUS DIHENTIKAN

BERHENTI SEKARANG!
MEROKOK MERUGIKAN.
Perokok pasif adalah orang yang dipaksa menyedut asap rokok basi yang datang dari perokok. Kepekatan bahan kimia beracun yang terkandung dalam asap rokok basi adalah lebih jika dibandingkan dengan kepekatan asap disedut oleh perokok secara aktif. Anak-anak yang didedahkan pada asap rokok basi ini mengalami risiko lebih tinggi untuk mengalami pelbagai masalah kesihatan. Mereka cenderung untuk mengalami masalah seperti batuk, asma, serta jangkitan paru-paru dan telinga.

Mereka mungkin terpaksa menghidap penyakit yang berpanjangan disebabkan terdedah kepada asap rokok basi. Mereka akan membesar dengan mempercayai merokok adalah satu tabiat normal. Daya fikiran mereka mungkin menjadi lembap dan akhirnya akan hidup sengsara. JANGAN lakukan ini pada mereka.

Berhenti merokok!!! Kalau bukan untuk diri anda, lakukan untuk pasangan atau anak-anak anda.

FAKTA MEMBIMBANGKAN AKIBAT MEROKOK
  • 50% dari golongan lelaki di Malaysia adalah perokok
  • Di Kuala Lumpur, nisbah antara perokok lelaki dan wanita di bawah umur 30 tahun adalah 5:1
  • Kadar merokok dari golongan remaja dan wanita semakin meningkat. 25% dari pelajar sekolah berumur 15 tahun ke atas pernah mencuba merokok dan 70% dari kumpulan ini akan menjadi perokok apabila meninggalkan bangku sekolah
  • 60-75% dari asap rokok akan disedut oleh orang yang tidak merokok
  • Hanya 50% perokok akan dapat menjangkau umur 70 tahun
  • Rakyat Malaysia membelanjakan RM 1.5 billion setiap tahun untuk membeli rokok
KERATAN AKHBAR : KESAN DARIPADA MEROKOK

Sumber : Oh My Media

Sumber : My Metro

Bayangkan, apa perasaan keluarga anda bila mendapat tahu anda mempunyai penyakit seperti berikut akibat merokok?

Keluarga dan rakan-rakan anda pasti akan merasa amat sedih sekiranya mereka tahu anda sedang menderita akibat kanser dan sebagainya. Emosi insan-insan kesayangan anda akan terganggu apabila hidup anda menjadi hancur lebur di hadapan mata mereka. Kehidupan anda akan hanya berkisar pada keperluan perubatan yang membebankan.

KATAKAN TAK NAK PADA ROKOK!!

BAGAIMANA VIVIX HILANGKAN KETAGIHAN MEROKOK?

Kajian menunjukkan pengambilan Resveratrol mengurangkan peningkatan dopamin di dalam otak. Maka ketagihan juga dapat dikurangkan.

  1. VIVIX mendetokskan nikotin dari dalam darah, organ, otak dan lain-lain. Bila nikotin dah tiada, rasa ketagih nak merokok pun hilang
  2. Orang yang merokok merasakan satu "FEELING" bila dia hisap rokok. Sebab tu jadi ketagih, nak lagi..lagi..dan lagi. Bila stop, otak dia akan rasa lain macam dan rasa ingin merokok tu berterusan bagi mendapatkan semula "FEELING" tu. Vivix mampu memberikan "FEELING" tu, jadi bila dia minum vivix, dia tak rasa dah nak merokok
  3. Vivix mengurangkan simptom withdrawal bila berhenti merokok. Simptom ini boleh menyebabkan perokok terkena macam macam penyakit bila berhenti merokok tiba-tiba. Badan "terkejut" dengan keadaan yang dia tak biasa (tiada sumber nikotin). In shaa Allah, dengan vivix boleh meredakan kejutan itu.
Sebaiknya VIVIX diambil bersama dengan DTX COMPLEX untuk detoks segala benda yang ada dalam organ dalaman terutama hati.

TESTIMONI YANG BERJAYA BERHENTI MEROKOK DENGAN VIVIX SHAKLEE

Vivix merupakan salah satu ikhtiar bagi perokok tegar untuk berhenti merokok. Saksikan Shaklee Effect En Uzir dalam video ini. SELAMAT MENONTON! 😊


STOP SMOKING! DON'T KILL YOURSELF

Sekiranya anda ingin berhenti merokok dengan Vivix yang jauh lebih mudah dan selamat, hubungi Shahida :
Whatsapp/telegram : 0145425800
Instagram : _nsm_shahida
Facebook : Nor Shahida
Email : shahidamamat@gmail.com

#pengedarshakleekualaterengganu