Tuesday, 6 June 2017

"JANGAN PERCAYA SHAKLEE"

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera..


Akhir-akhir ini ramai yang viral tentang pengambilan supplement boleh memudaratkan kesihatan..hati rosak, buah pinggang rosak akibat supplement.

Dan...nama Shaklee pun tak terlepas dari viral ini.

Ok, sebelum anda menyebarkan benda ini, anda sepatutnya bertanggungjawab kaji/selidik sejauh mana kebenaran viral itu.

Jangan main sebar je tanpa tahu sumbernya..ADAKAH BENAR ATAU SALAH?

Sedikit sebanyak, perkara ini boleh mengelirukan orang ramai mengenai supplement. Yer, mungkin betul sesetengah supplement boleh merosakkan organ kita, sebab tu kita sebagai pengguna atau sebelum menjadi penjual perlu tahu mengenai produk tersebut sama ada lulus KKM atau tidak.

ADAKAH SELAMAT UNTUK DIMAKAN??

Tapi...kami sebagai SID shaklee tak risaukan viral ni malah kami lebih semangat nak sebar kebaikan Shaklee pada orang ramai.

Sebab Apa??

Sebab Shaklee mempunyai Landmark Study dan jurnal-jurnal yang boleh dirujuk dan terbukti dengan kajian ini, Shaklee selamat dan berkesan tanpa memudaratkan kesihatan serta lulus KKM.


JANGAN PERCAYA SHAKLEE SELAGI ANDA TAK TAHU 7 FAKTA INI!!

1) Bebas dari bahan cemar berbahaya

  • Shaklee menyaring lebih daripada 350 jenis bahan tercemar termasuk logam berat (arsenik, plumbum), sisa pelarut, radiasi dan mikrob penyebab pencemaran makanan
  • Shaklee menyaring ketidaktulenan bahan dalam setiap sumber ramuan botanikal terbaru
2) Bebas pesticide

  • Lebih 250 ujian kandungan pesticide dilakukan dan memenuhi syarat United States Pharmacopia (USP)
3) Sentiasa selamat dan berkesan

  • Melakukan lebih 100, 000 ujian kualiti setahun untuk memastikan produk Shaklee selamat digunakan
4) Produk Shaklee tulen dan asli

  • Tiada perasa tiruan, pemanis dan bahan pengawet
5) Bebas gluten

  • Produk Shaklee adalah bebas gluten dan sangat sesuai untuk mereka yang mengalami alahan dan sensitif (tak boleh ambil sumber gluten dalam makanan)
  • Ia baik untuk perut dan saluran penghadaman yang sihat
6) Non-GMO

  • Produk Shaklee adalah bebas GMO dan disahkan melalui program pengekalan identiti / Identity Preserved Program (IPP)
  • IPP adalah satu badan sangat dipercayai untuk pastikan produk Shaklee non-GMO dari peringkat biji benih hingga ke proses pengilangan
7) Tiada ujian terhadap haiwan

  • Ujian secara klinikal dijalankan oleh board of scientist Shaklee bagi memastikan produk Shaklee adalah yang terbaik
  • Produk Shaklee paling unggul dan selamat, terbukti dengan adanya kajian landmark study. Produk Shaklee boleh memberi kesihatan yang lebih baik


Dengan kajian Landmark Study, kami sangat yakin anda akan merasai perbezaan Shaklee. Kami juga menawarkan jaminan pulangan wang 100%.

Ianya semudah itu!!

SELAMAT - TERBUKTI - DIJAMIN

ITULAH PERBEZAAN SHAKLEE!


Shaklee merupakan produk hasil kajian sains yang terbukti terbaik. So, kenapa perlu ragu?

JOM LAYAN VIDEO NI...


Bagaimana? Sudah yakin dan ingin mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya untuk maklumat lanjut dan konsultasi percuma untuk anda

Whatsapp/telegram: 0145425800

Instagram: @_nsm_shahida

Facebook: Nor Shahida

Email: shahidamamat@gmail.com

Pengeposan seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak serta Brunei dan Singapura

#VitaminShaklee #PengedarShakleeKualaTerengganu

DISCLAIMER: Produk ini tak dibangunkan oleh Pak Lebai yang perasan alim saja lebih, sebab tu ianya tak dilabel sebagai makanan sunnah. Tapi dibangunkan oleh saintis bertaraf dunia, sebab tu dijamin pasti berkesan, pasti selamat dan pasti semulajadi.

Saturday, 27 May 2017

RAMADHAN TIBA: APA JUADAH YANG PERLU ADA?

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Pertama sekali saya nak ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan buat semua kawan terutama yang muslim. Semoga puasa kita tahun ni lebih baik dan bermakna.


Di bulan mulia ni jugak, peluang untuk kita tingkatkan ibadah kita. Semua tertunggu-tunggu kan nak solat terawih. Alhamdulillah, masih diberi peluang untuk tunaikan solat terawih malam ni. Seronok kan?

Bulan puasa meriah kan..bunyi mercun la, bunyi bunga api la. Nampak kegembiraan masing-masing menanti ramadhan. Kalau dulu-dulu waktu sahur, siap ada yang pusing kampung nak kejut sahur..SAHUR!!!! SAHUR!!!!



Tapi dalam seronok-seronok tu, mak-mak pulak pening duk fikir nak masak apa sebulan puasa ni. Tak kan nak makan lauk sama hari-hari..heheh. Mak saya pun duk fikir lagi juadah apa pulak kali ni nak hidang..

Mak ni suka masak, so memang tak la kalau nak beli je lauk, membazir pun ye jugak. Kalau setakat beli kuih tu tak pe la. Haishh..sebut bazar ni memang menggoda. Tengok makanan semua kita nak. Waktu berbuka sikit je makan, tak habis..buang..membazir kan? So, kita kena kawal nafsu kita terutama bulan ramadhan.

Ok la, tak nak bebel panjang-panjang..straight to the point (speaking kau 😅)

Entry kali ni saya nak share resipi untuk sahur. Tapi rasanya boleh jugak kalau nak hidangkan untuk berbuka..hehe. Nak tau apa??

Teruskan baca 😊..

First, bulan puasa memang tak asing lagi dengan buah kurma.

Buka tv je ada iklan kat padang pasir tu..yusof taiyob! Hehehe...ok, ni menu wajib ada rumah saya. Korang pun mesti ada jugak kan? Kurma ni banyak khasiatnya untuk badan kita.

😒 dah baca tapi mana resipinya? Takde pun...duk cakap pasal kurma pulak. Sabar..sabar..sabar 😁

Ok, untuk sahur saya suka makan sambal ikan bilis campur ubi kentang (kalau ada). Di sini saya nak share resipi ni, cara saya

RESIPI SAMBAL IKAN BILIS DAN UBI KENTANG

BAHAN-BAHAN:

  • Ikan bilis (suka hati berapa paket)
  • Ubi kentang (suka hati jugak, kalau ada)
  • Bawang merah (dihiris, suka hati berapa biji)
  • Bawang putih (dihiris)
  • Cili boh (cili kisar)
  • Minyak masak (yang ni penting)
  • Gula (secukup rasa)
  • Garam (secukup rasa)
CARA-CARANYA:

1) Panaskan minyak..lepas tu goreng ikan bilis dan ubi kentang yang sudah dicuci sehingga garing

2) Toskan dan biar seketika

3) Letak sedikit minyak, bila dah panas minyak tu..tumis bawang merah  dan bawang putih yang dihiris tadi

4) Dah naik bau, masukkan cili boh sedikit (kalau tak suka pedas). Kemudian, tambahkan gula serta garam secukupnya.

5) Bila dah sebati, masukkan ikan bilis dan kentang goreng tadi. Gaulkan hingga sebati.


Taraaa...siap sambal ikan bilis dan ubi kentang. Sedia untuk dihidang dan dimakan bersama nasi.

Ok, ni la resipinya yang tak seberapa. Kalau ada nak cuba, silakan..hehe.

Dah siap-siap masak, makan (tak ingat dunia)..mula la beratkan nak solat. Sampai tertidur lepas makan pun ada. Letih sebab terlalu kenyang/sebab berpuasa? 😅

Kesempatan ni la, saya nak share dengan korang iaitu supplement yang dapat bantu korang di bulan puasa. In shaa Allah dapat membantu dan lebih cergas walaupun puasa.

Ini dia..SET 3 MIGHTY GEMS, terdiri daripada Mealshake, Esp dan Performance Drink.

Nanti nak solat terawih pun masih bertenaga. Boleh la buat sampai 20 rakaat..seronok kan, bila badan sihat, cergas..amal ibadat pun tak terganggu.

Kat mana nak dapatkan set ni? Korang boleh hubungi saya terus:

SID SHAHIDA: 1226704

Whatsapp/telegram: 0145425800

Facebook: Nor Shahida

Instagram: @_nsm_shahida

Email: shahidamamat@gmail.com

Pengeposan seluruh Malaysia termasuk Sabah, Sarawak

#VitaminShaklee #PengedarShakleeKualaTerengganu




Friday, 26 May 2017

WAJIB BACA!! JIKA ANDA NAK HIDUP BEBAS HUTANG DAN MAMPU TUNAIKAN APA YANG ANDA MAHU TERMASUK MELANCONG LUAR NEGARA

Assalamualaikum dan salam sejahtera..


Tahun 2017 ni boleh dikatakan tahun yang mencabar dari segi ekonomi. Kita semua berhadapan dengan bayaran gst, kenaikan barang-barang dan sebagainya. Disebabkan masalah ni, ada orang yang kurang bernasib baik, terpaksa hutang sana sini.


Ye, inilah realiti kehidupan kita. Nak bayar sewa rumah, pinjaman kereta, pinjaman ptptn (kalau ada), perbelanjaan harian lagi. Tu tak termasuk lagi duit untuk mak ayah tiap-tiap bulan.


Itu persoalaannya, mampu ke kita nak bayar semua? Seronok hidup berhutang? Mesti tak kan? saya pun tak seronok kalau hidup dikelilingi hutang.

Hidup zaman sekarang ni perlu bijak buat pilihan supaya hidup kita tenang tanpa sebarang hutang. Macam mana caranya??

Bisnes. Yes, bisnes. Tak kira la nak buat bisnes online ke tak, at least kita dapat side income. Tapi sekarang ni ramai yang buat bisnes online, sebab senang. Dari rumah pun boleh buat. Ada orang buat bisnes kuih raya, bisnes pakaian, barang-barang baby dan lain-lain. Itu usaha mereka nak dapatkan side income dan dapat la jugak tampung perbelanjaan kita kan?

Sekarang ni perlu tau kita buat dua atau lebih kerja. Kalau nak mengharap gaji memang tak cukup. Mungkin cukup bagi orang yang tiada hutang dan tanggungan. So, memang perlu kita buat side income.

Tau tak, 9/10 rezeki kita datang dari berniaga. Kita nak, kita usaha. Bukan mengharap rezeki tu datang sendiri.

Status saya sekarang masih seorang pelajar dan saya juga buat bisnes online dengan Shaklee secara part time (buat masa ni). Mesti ada tertanya-tanya macam mana nak handle, dengan belajar lagi, pos barang lagi..ada masa ke?

Heheh, tak perlu risau..bisnes Shaklee ni memang mudah. Tak perlu simpan stok pun tak pe. Kita boleh je order online, Shaklee yang poskan. So, tak de alasan..mak-mak kat rumah yang ada anak kecil tak mampu buat bisnes.

Tapi...bila sebut bisnes ni, mesti semua fikir macam mana modalnya kan? Takut tak mampu sebab modal besar?

No..no..no..meh sama-sama join Shaklee. Modal tak sampai Rm100 pun. Hanya perlu Rm69 untuk pendaftaran ahli dan anda akan dapat beg keahlian juga.

5 sebab kenapa Shaklee adalah pilihan perniagaan terbaik

1) Modal yang sangat minimum. Hanya dengan Rm69 je dan hanya pengedar sah sahaja boleh jual Shaklee. Tak perlu ada stok pun. Tak perlu nak buat loan untuk rm69 ni dan tak perlu juga loan untuk beli stok barang banyak-banyak. Kalau tak de stok, macam mana nak jual? Anda cuma perlu order bila ada pelanggan order dengan anda. Boleh order direct dengan Shaklee tanpa pergi ke cawangan Shaklee. Dah jimat masa kan?

2) Teknik pemasaran produk diajar satu persatu. Dengan bisnes Shaklee ni, anda tak perlu buang masa nak belajar sendiri strategi pemasaran untuk pasarkan produk. Semua diajar didalam group khas ( untuk yang daftar ahli dengan saya). Anda cuma perlu amalkan teknik-teknik yang diajar. Alhamdulillah, dah ramai yang berjaya dapat 4 angka setiap bulan, dan ada jugak yang dapat 5 angka setiap bulan. Seronok kan? Bila kena caranya.

3) Perniagaan yang menjimatkan masa. Sesuai untuk orang yang sibuk. Bagi yang bekerja/belajar sepenuh masa seperti saya, semestinya jadual padat dan waktu sangat terhad. Dengan shaklee, coaching pun boleh buat secara online. Sambil susu anak, layan anak atau sambil buat kerja rumah pun boleh dapat ilmu dan belajar perkara baru dalam perniagaan.

4) Memfokuskan jualan produk. Shaklee lebih fokuskan pada jualan produk dari terkejar-kejar cari orang untuk join bisnes. Produk shaklee adalah supplement dalam bentuk makan. Jadi pelanggan beli, makan, habis, beli lagi. Produk shaklee berkesan sebab tu pelanggan repeat order. So, perniagaan ini berterusan dan berkekalan.

5) Harga produk yang berpatutan. Ramai yang kata produk shaklee ni MAHAL kerana mereka tak lihat dari segi kuantiti dalam satu botol dan juga fungsi produk tersebut serta tahan lama. Bagi saya yang dah cuba produk shaklee..sangat berpatutan harganya dengan kesan yang kita dapat. Nilai kesihatan bukan terletak pada harga. Contoh harga vivix rm503.50. Kita dengar mahal kan tapi cuba kita lihat pulak kesan dia pada individu. Tapi kalau yang dah jadi ahli, boleh beli dengan harga ahli..lagi jimat. Vivix merawat masalah kanser, darah tinggi, kencing manis dan lain-lain. Penyakit ni kalau dibiar tanpa rawat, boleh bawa maut. So, apa la sangat kita melabur untuk kesihatan kita. Duit boleh dicari tapi kesihatan? Kalau kita sakit, macam mana nak duit? Dari sekarang, mari kita jaga kesihatan kita, kesihatan mak ayah dan keluarga kita.

Ok, ni saya nak share satu video tentang kakak ni yang juga buat bisnes Shaklee.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=225890984581976&id=100014832271104

Shaklee ni satu-satunya syarikat yang telus dalam pengagihan pendapatan. Takde istilah upline dapat bonus lagi banyak dari downline dan sebaliknya. Semuanya atas usaha kita. Dalam shaklee ni, kita buat banyak (usaha banyak) bonus kita dapat pun banyak la. KITA BUAT KITA DAPAT.




Berminat nak jadi pengedar Shaklee yang sah atau nak tanya mengenai produk shaklee, boleh hubungi saya. Anda berhak mendapat konsultasi percuma dari saya.

SID SHAHIDA : 1226704

Whatsapp/telegram: 0145425800

Facebook: Nor Shahida

Instagram: @_nsm_shahida

Email: shahidamamat@gmail.com

Pengeposan seluruh malaysia

#VitaminShaklee #SideIncome #BisnesOnline #PengedarShakleeKualaTerengganu

Wednesday, 24 May 2017

IMPIAN SAYA: KENAPA PERLU ADA IMPIAN?


Semua orang ada impian kan? Tak kira la impian tu besar ke kecil tapi kita nak sangat impian kita jadi kenyataan kan..kan..kan??

Kecil-kecil dulu selalu berangan kan, aku nak jadi doktor..aku nak jadi cikgu. Itu semua impian. Khai nak lulus exam..ni pun impian. Siti nak tolong orang yang buta..ni pun impian. Cuma cepat atau lambat je impian tu akan jadi kenyataan TAPI perlu seiring la dengan usaha kita.

Cakap nak jadi doktor tapi mana usaha tu, belajar sungguh-sungguh..faham setiap sistem badan manusia. Cakap nak lulus exam, tapi tak buat pun ulangkaji..mana impian tu nak jadi nyata bila kita sendiri tak usaha.

"Kejayaan takkan datang bergolek pada kita"..kita yang kena usaha sampai dapat. Bila gagal/jatuh..bangun, jatuh lagi..bangun lagi..jatuh lagi, bangun lagi..jangan biar kita terus rebah dihanyut dunia.

Penting sebenarnya impian ni. Bayangkan, kita naik kereta tapi tiada hala tuju. Berjaaaaalaan je. Tak dapat apa pun, cuma habiskan minyak semata-mata. Macam tu la jugak kehidupan kita, kalau tiada impian ibarat kita hidup saja-saja je kat bumi ni..semua sia-sia. Nikmat yang Allah bagi kita sia-siakan. Rugi kan?? Kalau macam tu baik duduk kat planet marikh ke planet pluto ke..hehehe.

So, cara mudah..kita tulis setiap impian kita, lepas tu tampal la kat mana-mana asalkan kita boleh tengok setiap hari. Contoh di cermin, atau di pintu. Baru rasa bersemangat dan nak usaha untuk capai impian tu.

Lepas tu, setiap kali lepas solat, jangan lupa doa, doa biar spesifik. Jangan sibuk doa pasal jodoh je..hehe. Contoh, "Ya Allah, aku nak lulus exam kali ni dan nak dapat semua A setiap subjek (sebut subjek apa). Ya Allah, mudahkan urusan ku, izinkan aku capai impian ini..aamiin".

Ok, ni sha nak kongsi impian sha:

1) Yang ni memang impian sha dari dulu. Sha nak sangat bawak family sha pergi Mekah, tunaikan umrah dan haji..tolong doakan yer


2) Ini impian jangka pendek sha. Sha nak lulus exam sem ni dengan cemerlang dan grad dengan degree kelas pertama,Aamiin. Sem ni merupakan sem last sha, so nak buat yang terbaik..in shaa Allah


3) Sha nak bebas hutang ptptn. In shaa Allah, bila dah grad dengan cemerlang..pinjaman boleh ditukarkan pada biasiswa (bergantung pada pointer universiti masing2). Ni impian sha, untuk bebas dari ptptn..doakan jugak yer. "Ya Allah, kau permudahkan urusanku, dan izinkan aku grad degree kelas pertama sekaligus bebas hutang ptptn..aamiin". (Sama2 aamiin kan)


4) Sha nak kerja, balas jasa family sha yang dah banyak sangat berkorban terutama mak dan ayah. Terima kasih mak..terima kasih ayah

5) Sha nak ada rumah sendiri dengan hasil titik peluh sha sendiri (jangka masa panjang)


Sha suka rumah ala-ala kampung macam ni..tenang je dikelilingi dengan tumbuhan-tumbuhan hijau, dan binatang peliharaan. Of course la kucing..hehe

6) Sha manusia biasa, macam orang lain jugak. Mesti la nak ada kenderaan sendiri kan.


Amboii..besar taste kau..hehe. Angan-angan je tapi mana tau kot ada yang nak bagi sebijik kan, aamiin 😂

Tak apa, kalau tak dapat yang atas tu, dapat yang bawah ni pun dah cukup..

7) Nasib baik ingat, lupa dah tadi 😅 sekarang sha ada bisnes bersama shaklee. Dalam masa terdekat, sha nak naik rank supervisor. Dan boleh jadi jangka masa pendek/panjang..of course sha nak naik rank paling tinggi iaitu master coordinator.

Rezeki Allah tak siapa yang tahu kan. Ini semua perancangan berserta usaha. In shaa Allah, masanya akan sampai jugak. Cepat atau lambat je. Yang penting terus mengayuh, tak boleh putus asa. Banyak lagi yang sha perlu belajar.

Alhamdulillah, sha bersyukur dapat masuk dalam keluarga besar shaklee ni. Dikelilingi orang-orang hebat terutama dalam bisnes. Diorang dah buktikan yang diorang mampu dan sekarang diorang dah capai impian masing-masing. Tak mustahil sha pun boleh ikut jejak diorang..in shaa Allah.

Semoga sha dan kawan-kawan semua diberi kesihatan yang baik, aamiin. Kalau tak sihat, macam mana nak realisasikan impian-impian kita 😁

Tengok la diorang, seronok je dapat bercuti kat jepun. Semua Shaklee yang tanggung. Seronok kan dapat pergi bercuti dalam masa sama duit kita tak keluar pun..hehe


Inilah impian saya. PASTI BOLEH!!! (In shaa Allah) 💪💪💪

Jom layan video ni, untuk naikkan semangat sha dan korang semua



Maaf, sha tak dapat nak upload..ada masalah sikit. So, sha letakkan link ni. Selamat menonton yer!

Kalau nak tanya mengenai produk shaklee atau nak tau macam mana diorang boleh bercuti dengan tajaan shaklee, hubungi sha:

Whatsapp/telegram: 0145425800

Facebook: Nor Shahida

Instagram: @_nsm_shahida

Email: shahidamamat@gmail.com

ID: 1226704

Pengeposan seluruh Malaysia

Dapatkan dengan harga istimewa

#VitaminShaklee #PengedarShakleeKualaTerengganu

Tuesday, 23 May 2017

SEJARAH SHAKLEE: TERBUKTI BERKESAN DENGAN ADANYA LANDMARK STUDY

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hari ni saya nak berkongsi dengan anda semua tentang sejarah Shaklee. Dengan adanya sejarah ini dan kajian yang kukuh, saya percaya dan yakin untuk buat bisnes bersama Shaklee. "Tak kenal maka tak cinta". Anda perlu cuba sendiri dahulu, baru anda tahu keberkesanannya serta yakin untuk berkongsi dan sebar kebaikan dengan semua orang.

Sejarah perkembangan shaklee lebih daripada 50 tahun, shaklee menerajui perniagaan produk kesihatan semulajadi yang kukuh. Dr. Forest C.Shaklee lebih mendahuluinya dengan mencipta "vitalized minerals" multivitamin pertama di dunia pada tahun 1915.

"FOLLOW THE LAWS OF NATURE, AND YOU'LL NEVER GI WRONG" - Dr. Forest C. Shaklee



Shaklee memang syarikat MLM tetapi berbeza yer dengan syarikat MLM yang lain2 tu.

Pada 1956, Dr. Forest C. Shaklee menunuhkan syarikat mesra alam dengan menghasilkan produk bagi meningkatkan kesihatan.

Ikuti sejarah perkembangan Shaklee:

1960 - memperkenalkan pencuci Organic Basic H, salah satu pencuci biodegrasi dan bebas toksik

1961 - mencipta salah satu rumusan supplement protein segera berasaskan soya iaitu ESP

1972 - memperkenalkan serbuk pencuci pakaian biodegrasi tanpa phosphate, nitrate/borate (Get Clean Home System)

1977 - disenaraikan dalam Bursa saham New York

1981 - memperkenalkan sustained release vitamin c berasaskan tumbuhan dengan pembebasan terkawal

1982 - menjadi syarikat Fortune 500

1993 - membekalkan NASA dengan 1 minuman (performance drink) yang dirumus khas untuk para angkasawan yang digelar Astro Aide

1996 - membantu ahli ahli sukan bertaraf dunia memenangi 8 pingat emas di Atlanta

2000 - menjadi syarikat pertama di dunia memperoleh sijil Climate Neutral yang mengimbangi pembebasan karbon dioksida di mana ia menghasilkan impak sifar pada alam sekitar

2004 - membantu atlet atlet bertaraf dunia memenangi 15 pingat emas di Athens, Greece

2005 - memperkenalkan satu daripada formula imun penggalak interferon semulajadi yang dinamakan Nutriferon

2006 - pasukan ski dan luncur salji Amerika Syarikat diperkasai oleh shaklee, memenangi 10 pingat di Torino, Itali

2007 - memperkenalkan vivix, penemuan revolusi terbaru dalam anti penuaan sel

2013 - memperkenalkan CoQ Health Plus yg dapat membantu menyokong jantung sihat dan menangani masalah penyakit kardiovaskular

2014 - memperkenalkan Phytocol-ST, membantu mengawal paras kolestrol secara semulajadi

KEISTIMEWAAN SHAKLEE



Selama lebih 50 tahun, generasi demi generasi telah bergantung pada Shaklee kerana telah membuat sesuatu yang berbeza dari yang lain iaitu mencipta produk yang SELAMAT, SEMULAJADI dan terbukti BERKESAN.

Setiap produk shaklee telah diuji dan terbukti berkesan dengan Landmark Study yang dijalankan.

Apa itu Landmark Study?

  • Kajian unggul diterbit dalam jurnal nutrisi - tiada company buat macam Shaklee. Kajian ni sangat ternama, that's why dapat diterbit dalam jurnal nutrisi di Amerika. Kerana ini dalam jangka masa panjang (20 tahun tau) bukan 2 hari, 2 bulan ataupun 2 tahun
  • Ia dijalankan di University Berkeley California, banyak kajian jangka pendek dan result tak konsisten. Ini jangka masa panjang dan University Berkeley yang buat, bukan Shaklee yang buat dan Dr Gladys Block adalah Proffesor yang handle the project
  • Subject ini sangat luas iaitu 1000 orang
  • Keputusan kajian ini sangat significant dan sangat2 menakjubkan
  • Kumpulan shaklee mempunyai paras nutrisi dalam darah yang sangat tinggi. Maksudnya produk shaklee boleh diserap
  • Selain itu, bacaan darah lebih baik maksudnya risiko penyakit sangat rendah terutama kolestrol rendah, triglyceride rendah dan c-reactive protein rendah
  • Kes penyakit stroke, diabetes, heart attack, kita punya (shaklee) sangat rendah
  • Pengguna shaklee rasa sangat bagus lepas ambil produk Shaklee dan risiko untuk overdose nutrition tiada langsung dalam kumpulan shaklee
  • Dengan ini, shaklee punya landmark study sangat unik, hanya ada di shaklee untuk membuktikan bahawa kita punya produk memang berkesan dan result yang ditunjukkan adalah sangat2 significant
KEPUTUSAN LANDMARK STUDY









Ok, sampai sini dulu perkongsian sejarah shaklee. Jika ingin tahu lebih lanjut atau ada sebarang pertanyaan mengenai produk, anda boleh hubungi sha

SID SHA
ID : 1226704

Whatsapp/telegram : 0145425800

Facebook: Nor Shahida

Instagram: @_nsm_shahida

Email: shahidamamat@gmail.com

Daftar ahli untuk mendapatkan harga istimewa

Pengeposan seluruh Malaysia

#vitaminshaklee #pengedarshakleekualaterengganu

Sunday, 21 May 2017

GUNUNG IRAU TELAH KU TAWAN

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera

"Gunung irau telah ku tawan"..kali ni saja nak share pengalaman hiking bersama kawan-kawan dan jugak lecturer-lecturer.

Gunung irau?? Kat mana gunung irau tu? (Mesti ada yang tertanya-tanya kan)..hehe. Ok, gunung irau ni kat Cameron Highlands. Jauh kau pergi hiking 😁 yang dekat-dekat belum ditawannya, sekali pergi jauh terus..hehe

Ok2, berbalik pada cerita asal..maaf la mungkin entry ni penuh dengan gambar. Ok, ni la rupanya tempat tu tapi ni belum naik lagi. Ni pemandangan kat bawah.


Saya pergi hiking under kolej. Masa ni sem 2 tahun 2014. Kami wajib ambil subjek koko dan ni kelab rekreasi yang kami join. Lecturer yang ajar subjek ni bercadang nak pergi hiking ke gunung irau dan kami semua setuju. Kalau tak setuju pun wajib pergi jugak, kalau tak..tak lulus la subjek koko ni..heheh.

Rata-rata yang pergi ni tak semua kenal sebab kami dari bidang lain-lain. Tapi saya bangga dengan diorang, walaupun kami masing-masing tak kenal, semangat setia kawan, bantu membantu tu wujud dalam diri diorang.

Kami bertolak dari kolej awal pagi, sampai sana dah lewat petang. So, kami rehat je sementara malam menjelma untuk makan malam.



Bila malam tiba, kami dijamu dengan ayam goreng KFC 😍. Semua enjoy je. Lepas makan, kami balik hotel untuk rehatkan badan. Maklum la, pagi esok dah start hiking.

Keesokan pagi seawal jam 8pagi, kami berkumpul di lobi hotel. Sementara tunggu orang yang akan guide kami kat sana nanti sampai, kami breakfast dulu. Dan kami juga diberi bekalan seperti nasi, air 100plus dan air mineral untuk makan bila dah sampai puncak gunung irau.

Selesai makan, kami terus berangkat ke destinasi secara berkumpulan.


Sebelum group lain sampai, kami bergambar kenangan dulu la. Rugi tak bergambar, bukan selalu dapat datang sini..hehe.

Bila semua dah sampai, kami berkumpul dengar sedikit taklimat dan kemudian kami sama-sama warming up. Selepas itu, kami dipecahkan kepada beberapa kumpulan.


Tadaaa...ni la kumpulan saya. Dalam kumpulan ni, cuma 2 orang je yang saya kenal sebab diorang classmate saya. Heheh. Yang lain tak kenal tapi semangat berkawan tu tinggi, kami rapat macam dah lama kenal.

Ok, sekarang bermula lah perjalanan kami. Pertama sekali, kami perlu menaiki tangga yang agak panjang, tapi masa ni belum terasa cabarannya. Kami rilek lagi masa ni. Sambil jalan tu sempat jugak la ambil beberapa gambar.



Cantik kan pemandangan kat sini..Subhanallah. Indah sangat ciptaan Allah dan lagi indah bila kita dapat terokainya.

Sekarang, bermulalah perjalanan yang mencabar bukan dari segi fizikal sahaja, bahkan dari segi mental. Yer, mental kami kena kuat dan di sini la pentingnya persahabatan. Bila salah seorang give up kita bagi semangat. Alhamdulillah, kami dapat group yang sangat membantu.

Kami perlu melalui halangan, terdapat batu-batu besar, dengan ranting-ranting kayu lagi..dan paling merisaukan keadaan di situ berlumut dan agak licin. Setiap langkah kami perlu berhati-hati untuk mengelakkan kejadian yang tak diingini.

Kurang dari 2 jam kami dah sampai ke mini irau. Ok, ni belum puncaknya lagi. Kami berhenti rehat kat sini sebentar.



10 minit kami berehat di sini, kami meneruskan perjalanan kami menuju ke puncak gunung irau. Penat memang penat tapi mental kami masih kuat untuk tempuh cabaran ni 💪💪






Ini la antara gambar yang dapat kami rakamkan sepanjang perjalanan kami. Walaupun banyak cabaran, kami tetap enjoy..heheh. Sebenarnya banyak lagi gambar lain tapi kalau letak semua korang menyampah plk kan..hehe.

Akhirnya, selama 3 jam perjalanan yang kami tempuhi dengan penuh liku cabaran, kami sampai jua ke puncak gunung irau. Menurut guide yang bawa kami tu, sebelum ni orang lain ambil masa 5jam nak sampai puncak tapi kitorang laju..ambil masa 3 jam je.

Ok dah penat berjalan, sampai atas kami ambil gambar la dulu sebagai kenangan. Lepas tu, baru kami menjamu selera dengan bekalan yang kami bawa tadi. Tau tak, nasi yang bawa tadi dah sejuk macam letak dalam peti 😅 air pun jadi sejuk. Tapi best la jgk, dah penat-penat, panas tempuh perjalanan tadi, minum pulak air sejuk..terus segar..heheh


Dah siap-siap bergambar, makan..kami pun meneruskan perjalanan balik kami. Waktu nak balik ni lagi mencabar sebab tadi dah banyak energy yang keluar.

Sampai menangis-nangis sebab tak tahan dah penat sangat dan mental kami pun dah tak kuat. Perjalanan balik kami memakan masa 5 jam..boleh bayang tak betapa penatnya kami sampai lama sangat ambil masa nak turun.

Menurut guide tu jgk, kami terbalik dengan orang lain. Orang lain naik lambat, turun cepat tapi kami turunnya lambat. Siap merangkak-rangkak. Saya memang dah lemah sangat masa ni, tak boleh berdiri. Berdiri je terus terduduk, bukan dibuat-buat. Ahli group saya yang lain semua risau tapi saya gagahkan jugak diri ni untuk bangun dan saya suruh diorang jalan dulu.

Sebab saya tak larat, memang ketinggalan la. Saya jalan sorang2, takut jugak tersesat tapi mulut tak henti doa jamgan bagi sesat. Alhamdulillah, lepas tu nampak 2 orang kawan kat belakang. Terus pergi dan jalan bersama diorang.

Kira kami ni duk tengah-tengah. Yang ahli group saya dah didepan dan masih ada beberapa group kat belakang tapi sangat jauh jarak kami.

Kami bertiga berjalan, sampai la satu tempat kami tak tahu nak pergi kiri ke kanan. Memang takut la, kalau tersalah boleh sesat kami. Dah la sunyi je. Nasib baik terlintas nak call lecturer kami sebagai pengiring. Diorang berjalan dengan group yang belakang sekali.

Tapi malangnya, line telefon kami tak ok. Kami dah takut, tak henti doa dan kami cuba banyak kali. Alhamdulillah, Allah makbulkan doa kami. Kami dapat call lecturer kami. Salah seorang lecturer datang pada kami dan tunjukkan jalan pada kami sampai la kami jumpa tangga.

Bila dah nampak tangga memang lega la sebab tu tanda perjalanan kami dah hampir sampai.

Ok, dah semua sampai, kami pulang ke hotel. Bersihkan diri, rehat. Malam pulak menjamu selera lagi. Kami dah nak tidur tapi dipaksa turun jgk sebab makanan dah order



Alhamdulillah, kenyang. Kami pun terus balik hotel nak rehat. Sakit habis dah semua badan. Tapi best sebab pemandanfan dia cantik.

Keesokan, kami dah siap-siap nak balik kolej. Tapi sebelum tu, kami dibawa jalan-jalan dulu di ladang teh dan ladang strawberi.




Ok..dah selesai shopping semua, kami pun teruskan perjalanan balik kolej. Alhamdulillah, selamat sampai di kolej.

Banyak lagi cerita ni tapi dah panjang sangat duk merapu ni..heheh. Sampai sini dulu. Mana yang suka hiking, saya syorkan tempat ni. Memang cantik.

Terima kasih yang sudi baca. Maaf la panjang dan penuh dengan gambar je 😂

Friday, 19 May 2017

CARA TERBAIK SUPAYA LUKA JAHIT BERSALIN CEPAT SEMBUH

Sesetengah orang bersalin secara normal dan ada juga sesetengah orang yang terpaksa bersalin melalui pembedahan.


Tahukah anda? kalau kita tak berpantang atau tak jaga betul-betul, luka jahit bersalin tu akan lebih teruk bahkan ada yang sampai terbuka semula jahitan. Lebih teruk bila berlaku jangkitan kuman pada tempat jahitan dan bernanah.

😱😱 ngeri kan?? Boleh bayang tak kalau kita yang ada kat tempat tu? Allahu..minta dijauhkan untuk semua.

Luka jahitan bersalin memang menyakitkan! Saya belum ada pengalaman bersalin. Tapi berdasarkan pengalaman kawan-kawan, sampai ada yang kata "serik dah nak mengandung lagi".

Ok, kali ni saya nak kongsi pengalaman seorang kakak ni semasa berpantang.

[TAK BOLEH JALAN, TAK BOLEH DUDUK AKIBAT LUKA JAHIT BERSALIN TERBUKA]
.
Bersalinkan Maryam secara normal dan vacum. 2 hari sakit tak dapat tidur, seminggu di hospital, 2 kali induce.

Sehari balik dari hospital, maryam demam panas dan kuning naik tinggi. Jadi kena masuk nicu.

5 hari dia di NICU, Ainul ulang alik 2-3 kali ke DEMC setiap hari untuk hantar susu.

Jahit kat bawah yang " banyak" belum sembuh.. asyik bergerak ke sana sini sampai 1 tahap ainul nak berjalan pun sakit giler. nak duduk lagi la. sampai dalam kereta menangis dekat husband sebab tak boleh nak duduk pun. nak duduk pun takut. huhuu

Ya ALLAH sakitnya.

Nak duduk sakit..

Nak berjalan lagi la sakit..

Sampai nak duduk menanges.. huhuhu

Last pilihan Ainul makan VIVIX. dulu rasa vivix ni MAHAL la. Tapi bila dah SAKIT , MAHAL dah tak nampak dah. Yang PENTING sakit hilang.

3 Hari konsistent makan setiap hari....

ALHAMDULILLAH.. lega sangat. Dah takde pedih, sakit nak duduk, berjalan. Siap boleh pakai seluar
.

BONUS lagi bila makan vivix semasa berpantang ni:

Ambil Vivix untuk sembuhkan luka jahit bersalin, tapi kakak ni pun dapat manfaat lain 😍

1. SUSU MERIAH. memang dalam pantang susu memang banyak. tapi kali ni ' lain sangat ' .. sampai demam pulak bengkak susu. Alhamdulillah dapat bayak buat stok ebm untuk anak.

2. Darah kotor berketul ketul keluar. cerita dekat akak mengurut. dia cakap bagus darah tu keluar. darah tu kalau tak keluar bahaya. bahaya kalau darah nifas ni tak keluar betul betul. keluar habis. pernah baca darah nifas yang tak bersih boleh jadi kanser.

3. Badan rasa segar, sedap la orang cakap. takde la lemau semacam. badan bertenaga. boleh uruskan anak anak walaupun pantang sendiri. muka pun tak pucat sebab peredaran darah berjalan lancar
.

Kalau rasa set berpantang banyak bebenor nak kena telan, ambil je vivix ni je rasanya dah cukup. ALL in 1.


Memang berbaloi makan vivix masa pantang. Sangat puas hati. Next berpantang pun akan pastikan vivix ada pada hari pertama bersalin nanti. baru la luka cepat sembuhkan

Terima kasih kerana hadir dalam hidup saya.

Terima kasih sebab kembalikan senyuman saya.

#supermomshakleestory
#myvivixstory
#vivixshaklee
#vitaminshaklee
#shakleeeffect

Anda nak rasai jugak keberkesanan vivix? Boleh la hubungi saya. Anda layak dapat konsultasi percuma.

Whatsapp/telegram: 0145425800

Facebook: Nor Shahida

Instagram: @_nsm_shahida

Pengedar Shaklee Kuala Terengganu. Pengeposan seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak serta Brunei dan Singapura